Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Μηχανικοί αναζητούν χρηματοδότηση για την κατασκευή του μεγαλύτερου πηνίου Τέσλα στον κόσμο (video)

Μηχανικοί στις ΗΠΑ ευελπιστούν να χτίσουν το μεγαλύτερο πηνίο Τέσλα στον κόσμο, ικανό για τόξα ηλεκτρικής ενέργειας ύψους 76,2 μέτρων.....
 
Παρά το γεγονός ότι το έργο θα χρησιμοποιηθεί για ένα σοβαρό επιστημονικό σκοπό, το σίγουρο είναι ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης ως τουριστικό αξιοθέατο. Με την ονομασία «The Lighting Foundry», το τεράστιο οικοδόμημα, θα φτάνει το ύψος ενός δεκαόροφου κτιρίου.
 
Ο άνθρωπος πίσω από το project, είναι ο μηχανικός Greg Leyh, ο οποίος θέλει να μελετήσει την τεράστια αποδοτικότητα των αστραπών αναφορικά με την μεταφορά ενέργειας. «Η αστραπές χρησιμοποιούν σημαντικά μικρότερη ενέργεια για την μεταφορά ηλεκτρισμού συγκριτικά με οποιαδήποτε ανθρώπινη κατασκευή». Η δημιουργία των αστραπών είναι κάτι που εξακολουθεί να μην έχει αποσαφηνιστεί πλήρως.
 
Η ομάδα του προσπαθεί τώρα να συγκεντρώσει 348.000 δολάρια για να υλοποιηθεί το έργο. Εάν και όταν συγκεντρωθεί το ποσό, το πηνίο θα κατασκευαστεί στο Σαν Φρανσίσκο και αργότερα θα μεταφερθεί στην Νεβάδα, κοντά στο φράγμα του Hoover.
 
Η συγκεκριμένη τοποθεσία, έχει επιλεχθεί , τόσο εξαιτίας του άπλετου διαθέσιμου χώρου, όσο και για λόγους ασφαλείας, για τα πλήθη που θα συγκεντρώνει.
 
 
http://hellasxgtopvideos.blogspot.com/2011/11/video_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου